Al van jongs af aan ben ik een groot fan van lezen. Ik vond lezen zo fijn, dat ik zelfs ver na mijn bedtijd, als mijn ouders inmiddels ook waren gaan slapen, nog aan het lezen was. Stiekem, met het nachtlampje aan. Door de jaren heen heb ik aardig wat gelezen. En nog steeds zit ik regelmatig met m’n neus in een boek.

Uit sommige van de gelezen boeken heb ik inzichten, ideeën, handvatten en informatie gehaald. Soms raakte een boek me zodanig dat ik niet anders kon dan ook eens nadenken over mijn eigen leven. Een andere keer inspireerde een boek me juist waardoor ik stappen durfde te zetten. En uit een ander boek haalde ik precies die kennis die ik nodig had om weer een stukje verder te komen.

Boeken die voor mij van invloed zijn geweest deel ik hieronder graag met je. Wie weet kun jij er ook wat mee. Ik wens je in ieder geval alvast veel leesplezier!

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

Alleen al van de titel werd ik blij, maar zeker ook van de inhoud. Met een positief mensbeeld wordt er gekeken naar de geschiedenis, maar ook naar de toekomst.

O.a. te bestellen bij Libris.

Stoner – John Williams

Een aangrijpend verhaal waar je of aardig depressief van kan worden of juist enorm door geïnspireerd kunt raken. Voor mij deed het het laatste.

O.a. te bestellen bij Libris.

Eten, bidden, beminnen – Elizabeth Gilbert

Een heerlijk boek om te lezen, gewoon als (spiritueel) roman, maar als je reflectief wilt zijn, is het ook zeker inspirerend. Ik herkende er een deel van mijn eigen leven in.

O.a. te bestellen bij Libris.

De alchemist – Paulo Coelho

Een boek over het vinden van je lotsbestemming, het leren luisteren naar je eigen hart en tekens zien die je verder kunnen helpen.
Paulo Coelho is absoluut een voor mij favoriete schrijver. Ik heb meerdere boeken van hem. Ik lees ze vaker en haal er elke keer weer iets uit.

O.a. te bestellen bij Libris.

De mastenmaker – Wibe Veenbaas, Joke Goudswaard, Henne Arnolt Verschuren

Niet echt een gewoon leesboek, maar wel een prachtig en waardevol boek.  Het gaat o.a. over de verschillende ‘maskers’, de beschermingsmechanismen,
die wij mensen onbewust gebruiken om onszelf te beschermen. Met dit boek worden de maskers zichtbaar. Ook die van mezelf en dat was bij de eerste keer lezen best confronterend.

O.a. te bestellen bij Libris.

De keuze – Edith Eva Eger

Een indrukwekkend boek, alleen al door de persoonlijke oorlogsgeschiedenis. Je gaat inzien dat jijzelf vooral degene bent die je gevangen houdt en dat je altijd de keuze hebt om jezelf te bevrijden.

O.a. te bestellen bij Libris.

Er zijn natuurlijk vele boeken te noemen, dit is slechts een kleine greep. Daarom vul ik de leestips op z’n tijd aan of werk ik ze bij.
Heb jij ook een leestip? Daar ben ik uiteraard heel benieuwd naar! Dus laat gerust weten in een bericht hieronder. En wie weet, voeg ik jouw boekentip toe aan deze lijst.

Naast deze leestips heb ik nog meer om met je te delen. Kijk hiervoor onder het kopje ‘Gratis‘ op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *