Jarenlang had ik het in mijn leven niet echt naar m’n zin en voelde ik me vaak ongelukkig. Ik leefde mijn leven volgens ‘het boekje’. Zoals ik dacht dat het hoorde, zoals ik dacht dat mensen van mij verwachtten. Maar hoe goed ik ook m’n best deed, ik werd er niet gelukkiger van en er bleef iets knagen.

Door diverse inspirerende teksten en verhalen en door gesprekken met anderen, besefte ik dat de wereld anders kon zijn. Dat ik niet ongelukkig hoefde te zijn en dat ik mijn leven zelf vorm kon geven. Op mijn manier. Zoals ik dat wilde. Dat het leven mij niet hoefde te overkomen, maar dat ik er zelf richting aan kon geven, aan mocht geven. Ik realiseerde me echter ook dat ik geen idee meer had wie ik was, waar ik voor stond en wat ik wilde. Grondig zelfonderzoek was nodig en daar ging ik mee aan de slag.

Hoewel ik deze ‘reis’ vooral van binnen en alleen maakte, kon ik er wel helder over vertellen als anderen mij er naar vroegen. Tot mijn verbazing inspireerde ik hen daarmee en gingen ook zij op reis. Regelmatig spraken we over onze reizen. Ik moedigde hen aan of verhelderde een en ander en was ook nieuwsgierig naar hun reis. En zo leerden we van elkaar. Want juist in contact met een ander leer je jezelf beter kennen.

Ik realiseerde mij dat ik op deze manier van waarde ben voor anderen. Iets wat ik van nature graag ben en wat mij veel voldoening geeft. Ik ontdekte dat hier mijn natuurlijk talent en passie lag en dat ik hier iets mee wilde doen. Om dit verder te ontwikkelen en meer handen en voeten te geven, volgde ik diverse cursussen, trainingen en opleidingen. En uiteindelijk startte ik mijn eigen praktijk.

Onderweg kan je reis eenzaam zijn en het pad soms behoorlijk hobbelig. Dat weet ik maar al te goed. Maar hoe zwaar ook, je kunt het aan. Daar ben ik van overtuigd. Zeker als je de mogelijkheid hebt jezelf in vertrouwen te kunnen uitspreken. En juist daarom bied ik graag tijd, ruimte en aandacht, om je in alle rust en vertrouwen de reis naar binnen te laten maken. Om jezelf te ontmoeten en beter te leren kennen. Want zo kom je (weer) stevig en evenwichtig in je eigen schoenen te staan.

Jezelf goed kennen geeft een sterke basis om het stuur van je eigen leven (weer) in handen te nemen en je eigen toekomst vorm te geven. Zo kun je je leven leiden zoals jij dat wilt en daarvan genieten. Zo durf je (weer) te dromen en ze waar te maken. Zo ga je weer stralen! En dat gun ik iedereen van harte!