Al van jongs af aan ben ik een groot fan van lezen. Ik vond lezen zo fijn, dat ik zelfs ver na mijn bedtijd, als mijn ouders inmiddels ook waren gaan slapen, nog aan het lezen was. Stiekem, met het nachtlampje aan. Door de jaren heen heb ik aardig wat gelezen. En nog steeds zit ik regelmatig met m’n neus in een boek.

Uit sommige van de gelezen boeken heb ik inzichten, ideeën, handvatten en informatie gehaald. Soms raakte een boek me zodanig dat ik niet anders kon dan ook eens nadenken over mijn eigen leven. Een andere keer inspireerde een boek me juist waardoor ik stappen durfde te zetten. En uit een ander boek haalde ik precies die kennis die ik nodig had om weer een stukje verder te komen.

Boeken die voor mij van invloed zijn geweest deel ik hieronder graag met je. Wie weet kun jij er ook wat mee. Ik wens je in ieder geval veel leesplezier!

Ongekende gevoelens – Jonice Web

Een voor mij soms pijnlijk confronterend en tegelijkertijd heel helpend boek. Er viel van alles op z’n plek. Het heeft mij veel inzicht en duidelijkheid gegeven over waarom ik niet gelukkig was in mijn leven, waarom ik in bepaalde gebieden vast liep en wat ik eraan kon doen. Ik kan het iedereen aanraden, al weet ik ook dat het lezen van het boek alleen niet altijd voldoende is om te herstellen van emotionele verwaarlozing.

Dit is het boek dat ik ter sprake breng in de podcast waarin ik mijn expertise en (ervarings)deskundigheid met je deel om jou verder te brengen.

O.a. te bestellen bij Libris. Ook beschikbaar als e-book en luisterboek.

Engelse versie: Running on empty (verkrijgbaar als boek en e-book)

Patronen van ongekende gevoelens doorbreken – Jonice Webb

Het vervolg op Ongekende gevoelens, ook zeker een aanrader. Om niet alleen de patronen te herkennen en te doorbreken en een betere relatie met jezelf aan te gaan, maar ook om betere relaties aan te gaan met je kinderen, je partner, je ouders en je familie.

O.a. te bestellen bij Libris. Ook beschikbaar als e-book.

Engelse versie: Running on empty no more (verkrijgbaar als boek en e-book)

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

Alleen al van de titel werd ik blij, maar zeker ook van de inhoud. Met een positief mensbeeld wordt er gekeken naar de geschiedenis, maar ook naar de toekomst.

O.a. te bestellen bij Libris.

Winnaar NS Publieksprijs 2020

Stoner – John Williams

Een aangrijpend verhaal waar je of aardig depressief van kan worden of juist enorm door geïnspireerd kunt raken. Voor mij deed het het laatste.

O.a. te bestellen bij Libris.

Eten, bidden, beminnen – Elizabeth Gilbert

Een heerlijk boek om te lezen, gewoon als (spiritueel) roman, maar als je reflectief wilt zijn, is het ook zeker inspirerend. Zelf herkende ik er een deel van mijn eigen leven in.

O.a. te bestellen bij Libris.

De alchemist – Paulo Coelho

Een boek over het vinden van je lotsbestemming, het leren luisteren naar je eigen hart en tekens zien die je verder kunnen helpen.
Paulo Coelho is absoluut een voor mij favoriete schrijver. Ik heb meerdere boeken van hem. Ik lees ze vaker en haal er elke keer weer iets uit.

O.a. te bestellen bij Libris.

De maskermaker – Wibe Veenbaas, Joke Goudswaard, Henne Arnolt Verschuren

Niet echt een gewoon leesboek, maar wel een prachtig en waardevol boek. Het gaat o.a. over de verschillende ‘maskers’, de beschermingsmechanismen, die wij mensen onbewust gebruiken om onszelf te beschermen. Met dit boek worden de maskers zichtbaar. Ook die van mezelf en dat was bij de eerste keer lezen best confronterend.

O.a. te bestellen bij Libris.

De keuze – Edith Eva Eger

Een indrukwekkend boek, alleen al door de persoonlijke oorlogsgeschiedenis. Maar daarnaast ook omdat je gaat inzien dat jijzelf vooral degene bent die je gevangen houdt en dat je altijd de keuze hebt om jezelf te bevrijden.

O.a. te bestellen bij Libris.

Liefdesbang – Hannah Cuppen

Een interessant en leerzaam boek over ‘gedoe’ in een relatie. Vervelende ervaringen of verlies kunnen verlatings- en bindingsangst veroorzaakt hebben, waardoor een relatie maar niet lijkt te lukken. Je bent wellicht ‘liefdesbang’ geworden. Voor mij maakte het wel het een en ander helder. Ook haalde ik er handvatten uit om mee aan de slag te gaan. 

O.a. te bestellen bij Libris.

Elisabeths dochter – Marianne Fredriksson

Een mooie roman die je aan het denken zet. In deze roman staat een moeder en dochter relatie centraal. Zij zijn meer met elkaar verbonden en hadden meer invloed op elkaars leven dan ze beseften. Een geschiedenis herhaalt zich haast als vanzelfsprekend en er zijn kracht en moed nodig om dit te doorbreken en stoppen.
Na het lezen kon ik niet anders dan me ook gaan afvragen hoe dat in mijn eigen leven eigenlijk is. Welke geschiedenis herhaalt zich in mijn leven?

O.a. te bestellen bij Libris.

 

Er zijn natuurlijk vele boeken te noemen, dit is slechts een kleine greep. Daarom vul ik de leestips op z’n tijd aan of werk ik ze bij.
Heb jij ook een leestip? Daar ben ik uiteraard heel benieuwd naar! Dus laat gerust weten in een bericht hieronder. Wie weet, voeg ik jouw boekentip wel toe aan deze lijst.

Een boek gelezen en heeft het je geraakt? Merk je bijvoorbeeld na het lezen dat een boek je bezig houdt, dat er vragen ontstaan waar je graag over wilt sparren, dat je veranderingen wilt aanbrengen in je leven, of gewoon even van gedachten wilt wisselen? Neem dan gerust contact met me op voor het plannen van een gratis sessie van een half uur. Je kunt me bellen, appen (06 4329 8339) of mailen (info@colindamans.nl) Ik reserveer deze tijd graag voor je en het kost je niets!

Naast deze leestips heb ik nog meer om met je te delen. Kijk hiervoor onder het kopje ‘Gratis‘ op deze site.

Deze pagina bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die links iets koopt, ik daar een klein percentage van ontvang. Uiteraard kost dit voor jou niets extra’s!  

2 gedachten over “Leestips”

  • De boeken van Lindsay C. Gibson helpen mij enorm bij de verwerking van het recente besef dat een van mijn ouders emotioneel onvolwassen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *