Stress…

Er wordt veel over gesproken en geschreven. En dat is niet voor niets. Onderzoeken laten zien dat steeds meer mensen er last van hebben. En dat is niet goed. Voor eventjes is stress niet zo erg, maar ervaar je langere tijd stress, dan eist dit zijn tol. Het jaagt je op en geeft je een onprettig gevoel.
Stress brengt je lichaam in een zogenaamde noodtoestand en roept verschillende lichamelijke reacties op. Denk daarbij aan het verstrakken van spieren, verhogen van je hartslag en verminderen van je spijsvertering. Het kan zelfs je immuunsysteem beïnvloeden. Soms zonder dat je het in de gaten hebt.

Vicieuze cirkel

Maar dat niet alleen. Stress beïnvloed je gehele leven. Niet alleen je gezondheid, maar ook je levenslust lijdt onder stress. Stress zorgt ervoor dat je jezelf voorbij loopt. Dat je verder van verder afdrijft. Een belangrijk gevolg is dat je steeds vaker in de haast keuzes maakt. Je neemt geen tijd om even stil te staan en kiest voor oplossingen op de korte termijn. Zo maak je onbewust keuzes die mogelijk niet goed bij je passen en niet goed voor jou zijn. Dat brengt op de langere termijn nog meer stress en een negatief gevoel over jezelf met zich mee. Een vicieuze cirkel ontstaat. Tijd dus om er iets aan te doen!

Ontspanning

Gelukkig kan dit al met een kleine inspanning. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van mantra’s. En hierover heb ik een e-book voor je gemaakt. Als kleine handreiking naar jou. Om meer ontspanning in je leven te creëren, waardoor je keuzes kunt maken die goed voor jou zijn en je meer en meer kunt leven vanuit jezelf.

Wil jij ook leren hoe je stress de baas kunt zijn en in de hectiek dicht bij jezelf kunt blijven?
Download dan nu mijn nieuwste e-book ‘Minder stress met mantra’s’!