Emotionele verwaarlozing is een verborgen, onzichtbaar leed dat gaat over dat wat je in je vroege leven hebt gemist. Over wat je niet hebt ervaren, maar wat wel belangrijk voor je was. En juist omdat het gaat over dat wat er niet was, kun je het je ook niet echt herinneren. Want hoe herinner je je nou dat wat er niet was? Maar toch het heeft zijn sporen in je leven nagelaten. Toch heb je er, misschien zelfs wel dagelijks, in je leven hinder van. 

Omdat het gaat over dat wat er niet was en wat je je niet herinnert, is het vaak lastig te ontdekken of je te maken hebt gehad met emotionele verwaarlozing en kan het je leven ongemerkt beschadigen. Maar hoe weet je dan of het een rol in je leven heeft gespeeld? Om dit te ontdekken, kun je gebruik maken van de vragenlijst die je hieronder kunt downloaden.

Heb je na het invullen van de vragenlijst het gevoel dat jij inderdaad te maken hebt gehad met emotionele verwaarlozing en puzzel je in je dagelijks leven met de gevolgen ervan? Dan is het waardevol om hiermee aan de slag te gaan. Want je hoeft er niet voor de rest van je leven last van te hebben. Je kunt ervan helen!

Wil je hier hulp bij? Wil je in alle rust datgene wat je herkent en wat dit met je doet bespreken? Wil je onderzoeken hoe je dit kunt veranderen? Neem dan gerust contact met me op. Ik ben er graag voor je, want ook jij hebt recht op een gelukkig leven!

Herken je dat emotionele verwaarlozing bij iemand anders een rol in haar/zijn leven speelt? Attendeer haar/hem dan op de vragenlijst. Je helpt de ander er zeker mee!