Allemaal kennen we onze onzekere en moeilijke momenten in het leven. Maar deze delen we niet met anderen. We praten hier eigenlijk nooit over. En daardoor hebben we vaak het gevoel dat we alles zelf moeten oplossen. Dat we er alleen voor staan. Hoe fijn is het dan dat er een groep is waar je terecht kunt? Waar je in vertrouwen jouw verhaal kunt delen en waar je kunt werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Dat kan in de krachtcirkel!

De krachtcirkel is een verbindende bijeenkomst met vertrouwen, openheid en oordeelloosheid als basis. We komen met maximaal 8 deelnemers samen om te delen en helen. Samen creëren we een warme en veilige bedding waarin iedereen de ruimte krijgt om in volledig vertrouwen haar/zijn verhaal, vraagstuk, dilemma of ervaring te delen.

Luisteren

In de krachtcirkel heb je de gelegenheid om (te leren) je kwetsbaar op te stellen. Om op jezelf en anderen te reflecteren en van elkaar te leren. Omdat de deelnemers niet altijd bekenden van je zijn, voel je je vaak vrijer om diepere onderwerpen, ervaringen en vraagstukken te delen. Je kunt alles in vertrouwen delen. We luisteren zonder oordeel. En we luisteren echt. We nemen de tijd om jouw verhaal te horen. En soms vragen we door, puur vanuit interesse. We komen niet met ons eigen verhaal, maar wachten totdat we zelf aan de beurt zijn. En wat we gehoord hebben vertellen we niet door. Wat in de groep gedeeld wordt, blijft in de groep. We vertellen en horen in vertrouwen.

Laagdrempelig

Op een laagdrempelige manier biedt de cirkel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en zelfontdekking. Want juist in contact met anderen ga je jezelf (beter) leren kennen. Je ontwikkelt meer zelfbewustzijn en gaat je eigen gedragspatronen herkennen. Ook ervaar je dat je bij bepaalde uitdagingen die je in je leven tegenkomt niet de enige bent. Anderen kennen deze ook. Je hoeft ze dus niet alleen aan te gaan en kunt leren van en door de andere deelnemers. Je voelt je gesteund en geïnspireerd.

De cirkel geeft je kracht, inspiratie en vertrouwen om je eigen weg te gaan en (steeds meer) vanuit jezelf te gaan leven.

Go with the choice that scares you the most, because that’s the one that’s going to help you grow.

Wat kun je verwachten