Iedereen bekijkt en ervaart de wereld vanuit de eigen context, vanuit de eigen achtergrond. Iedereen spreekt een eigen taal. En dat is prima. Zo gaat dat. En over het algemeen gaat dat ook goed. Maar soms komt het voor dat we elkaar even niet meer verstaan. Dat we elkaar even niet begrijpen. Een misverstand is dan snel ontstaan. En als het dan even niet meer lukt hierover te praten, aan elkaar duidelijk te maken wat we eigenlijk bedoelen, en we elkaar dus even niet meer weten te vinden, kan een misverstand zomaar escaleren tot iets groots en onoverkomelijks.
En dat is erg jammer.

Mediation kan dan uitkomst bieden. Het gesprek voeren onder begeleiding van iemand die haarfijn aanvoelt en herkent waar men elkaar niet meer verstaat en begrijpt. Iemand die in staat is de vertaling te maken, verheldering en verduidelijking kan bieden. Die datgene naar boven kan halen wat eigenlijk bedoeld wordt, waardoor het gesprek weer op gang komt. Waardoor het gesprek weer open wordt en het misverstand uiteindelijk opgelost kan worden.

Hiervoor zet ik mij graag in en begeleid ik graag mediationgesprekken. Ik houd van harmonie en van verbinding en zoek graag de ruimte op waarin toenadering weer mogelijk is. Ik zorg er graag voor dat eenieder weer op dezelfde lijn komt. Omdat leven met conflicten nu eenmaal niet prettig is en daarmee ook veel energie onnodig verloren gaat.

De mediationgesprekken kunnen zowel in mijn praktijk als ook op andere locaties plaatsvinden. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking gerust contact met mij op via info@colindamans.nl of bel 06 – 4329 8339.