Tijd is kostbaar. Het klinkt als een cliché, maar het is zo waar! Maar ja, zo gaat dat meestal met clichés, toch?

Alle tijd van de wereld, maar toch… je kunt je tijd maar een keer uitgeven. En je kunt het ook niet sparen, zoals geld. Dus de tijd die je nu hebt, kun je maar beter goed besteden. En wat goed is, dat bepaal je helemaal zelf. Want alleen jij bent degene die voor jezelf kunt vaststellen wanneer je je tijd goed besteed en wanneer niet.

Ben jij je er bewust van hoe jij met je tijd om gaat? Heb jij voor jezelf helder welke dingen goed voor jou zijn? En welke dingen belangrijk voor je zijn? Dat helder hebben kan je helpen de juiste keuzes te maken als het gaat om te bepalen waarmee je je tijd gaat invullen.

Je kunt hierbij natuurlijk denken aan allerlei taken en activiteiten, maar wat dacht je van gedachtes, gedrag of gewoontes? Je kunt je tijd (en ook energie) eenvoudig verdoen met zaken waar je toch geen invloed op hebt. Ik noem een paar voorbeelden:

  • Alles persoonlijk nemen. Zoals ik eerder als eens schreef, niet alles wat iemand zegt of doet, heeft met jou te maken.
  • Aan het verleden blijven vasthouden. Alles verandert nu eenmaal. Dat is een van de weinige zekerheden in het leven.
  • Van het ergste uitgaan, oftewel bedenken wat er allemaal fout kan gaan. Je kunt wel 100 scenario’s bedenken, maar het gaat altijd net even anders dan gedacht.

Wat nu als je je tijd eens investeert in zaken waar je wel invloed op hebt? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Je eigen geluk
  • Wat je belangrijk vind
  • Je overtuigingen (jazeker, die kun en mag je aanpassen!)
  • De moeite die je ergens voor doet of wilt doen

Je tijd gebruiken om hierover na te denken en er vervolgens naar te gaan handelen, maakt vanzelf dat je steeds vaker het gevoel hebt dat je je tijd zinvol ingevuld hebt. En dat maakt weer dat je waardevol gaat voelen. En van waarde zijn, dat is iets wat we allemaal wel willen, toch?

En ja, ontspanning past ook prima in dit rijtje. En als het voor jou belangrijk en daarmee dus zinvol is om een middag lekker op de bank naar een netflix programma te kijken, dan is dat natuurlijk helemaal prima! Jij bent immers zelf baas over wat voor jou belangrijk is!

Merk je dat je het lastig vind hierover na te denken? Of dat je het lastig vind om baas van je eigen tijd te zijn? En wil je hier mee aan de slag? Neem dan gerust contact met mij op! Je kunt me bellen (06 4329 8339), mailen (info@colindamans.nl) of een whatsapp berichtje sturen.
Ook als je meer van mij wilt weten of een kennismakingsafspraak wilt plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *