De eerste jaren van je leven zijn van enorme invloed op wie je nu bent en wat je doet. Veel dingen spelen hierin een rol. Denk aan ervaringen die je opdoet, datgene wat er tegen je gezegd wordt, etc.

Zo gingen wij vroeger bijvoorbeeld regelmatig op bezoek bij familie. Dat vond ik leuk. Ik kwam dan ik een andere wereld, met andere verhalen. Als we in de avond gingen en het werd laat, dan sliepen wij als kinderen tot we weer naar huis gingen op een bed van de familie. Een groot voordeel hiervan merk ik nu nog: ik kan echt overal slapen. Zo fijn!

Ook herinner ik me de fijne, ontspannen zondagochtenden. Met z’n allen konden we dan lekker luieren en zo lang mogelijk in pyjama of badjas rondlopen. Rustig aan doen en ontbijt met warme broodjes. Daar kon ik echt van genieten.

En ook tegenwoordig vind ik het heerlijk om op een zondag rustig op te starten en lekker lang in m’n pyjama te lopen en ondertussen met allerlei dingen in huis bezig te zijn. Of met een hobby, of met m’n werk. Maar dan dus wel in m’n pyjama. Dat fijne en ontspannen ‘het maakt allemaal niet uit’-gevoel wat daar vanuit gaat is echt heerlijk.

En jij? Welke fijne dingen herinner jij je nu nog? En wat merk je hiervan nu in je leven?
Ik zou het leuk vinden je reactie hieronder te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *