Vandaag, 1 maart, is het Nationale Complimentendag!

Een dag die veel positieve energie kan brengen! Want wat is er nu fijner dan complimenten geven en krijgen? 

Complimenten zorgen ervoor dat je naar de positieve kant kijkt. Dat mensen zich gezien en gehoord voelen. Ze versterken de eigen waarde en kunnen enorm motiveren. Je kunt er dus een groot verschil mee maken.

Complimenten kun je trouwens nooit teveel geven of krijgen. Wist jij bijvoorbeeld dat elk ontvangen punt van kritiek zo’n 5 complimenten nodig heeft om de ‘schade’ weer ongedaan te maken? Pas bij nummer 6 slaat de weegschaal echt door naar de positieve kant. Strooi vandaag dus royaal met complimenten!  

En als je toch bezig bent, vergeet dan niet jezelf te complimenteren! We zijn goed in zelfkritiek. Maar ook hier geldt dezelfde balans. Geef jezelf dus volop positieve aandacht. 

Krijg je een compliment? Neem deze dan echt in ontvangst. Zeg ‘dank je wel’ en niet zoiets als ‘ach, het was niets’, of ‘het was in de aanbieding’. Want zo ontkracht je de positieve waarde van het compliment en haal je indirect jezelf weer naar beneden. 

O, en nu we weten hoe waardevol complimenten zijn, zullen we dan afspreken dat we na vandaag niet stoppen, maar gewoon door blijven gaan met het geven van complimenten? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *