Wat is voor jou echt belangrijk? En handel je daar ook naar?
Het klinkt eigenlijk best eenvoudig, of vanzelfsprekend. Om je alleen maar bezig te houden met wat belangrijk voor je is. Maar toch… doe je het ook echt? Als je de vraag even echt bij je laat binnen komen en even heel eerlijk naar jezelf bent… Kun je dan echt oprecht zeggen dat je vol gaat voor wat jij van belang vindt?

Ik kan me zo voorstellen dat er zo op zijn tijd toch wel iets op je pad komt dat je ervan weerhoudt. Bijvoorbeeld vragen van anderen die voorrang krijgen, waardoor je eigen belangrijke dingen naar de achtergrond schuiven. Of wat dacht je van de meningen van anderen? Die kunnen er ook voor zorgen dat je niet echt meer kiest voor wat jij belangrijk vind. Dat je daar niet meer vol voor durft te gaan.
Zo nu en dan vraagt het best de nodige moed en kracht om vast te houden aan je eigen richting.

Je herkent hier vast wel iets in. Bijvoorbeeld in praktische zin met je to-do lijstje. Hoe vaak heb je daar niet al een item verder weg in de tijd geschoven?
En in de persoonlijke zin? Hoe zit het daar? Heb je daarin ook dingen aangepast?

En stel je nu eens voor dat je voor jezelf eigenlijk niet zo goed in beeld hebt wat jij nu echt belangrijk vind? Dan is het sowieso lastig om staande te blijven. Om vast te houden aan je eigen belangen en je eigen richting te gaan. Met als groot risico dat je alleen nog maar leeft voor anderen en je jezelf totaal vergeet. Met als resultaat dat je je op een gegeven moment totaal uitgeput en ongelukkig voelt.

Dus hoe simpel het ook mag klinken, sta er zo af en toe eens bij stil en vraag jezelf af wat voor jou echt belangrijk is en of je daar nog wel naar handelt.

Eén gedachte over “Wat is voor jou echt belangrijk?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *