Beeldschoon

Op woensdag 30 maart was ik op uitnodiging in het Fries Museum aanwezig bij de officiële opening van de expositie ‘Beeldschoon’ – de kunst van geloven dat je prachtig bent. 

De expositie is het ontzettend mooie resultaat van een bijzonder kunstproject begeleid door kunstenares Herma Bovenkerk met als centrale vraag ‘Welke houding neem jij aan als je durft te geloven dat je prachtig bent’. 

Het wordt extra indrukwekkend en bijzonder als je het verhaal, de verhalen achter de torso’s kent. Het zijn namelijk de torso’s van jongens en meiden bij Fier. Jongens en meiden die te maken hebben gehad met (seksueel) geweld en (emotionele) verwaarlozing. Behoorlijk traumatiserende ervaringen die flinke impact hebben op je zelfvertrouwen en zelfbeeld. 

Hieraan mee werken vraagt lef en moed, wat zijn ze dus enorm dapper. En wat een krachtig teken van veerkracht! Zij mogen trots zijn! 
En wij kunnen hier een voorbeeld aan nemen en ons laten inspireren. Want durf jij te geloven dat je prachtig bent zoals je bent? En daar ook nog eens voor te gaan staan? 

Ik ben in ieder geval dankbaar dat ik bij de opening mocht zijn. Het heeft me geraakt en diepe indruk op me gemaakt! Ik kan je aanraden ook eens te gaan kijken en je te laten raken, ook door de verhalen erachter. Dit kan nog tot 24 april 2022. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *