Workshops om te leven vanuit jezelf

Steeds meer en steeds vaker valt er te lezen over de gevolgen van vroeg kinderlijk trauma zoals emotionele verwaarlozing, door onderzoek onderbouwd. Bijvoorbeeld over de misdiagnoses die eruit voortkomen en over de ziektes die hierdoor veroorzaakt kunnen worden.

En wat ben ik daar blij om! Al is blij in deze context misschien niet het juiste woord. Maar dat wat ik al jaren wist en weet, van binnenuit, als ervaringsdeskundige en als professional wordt nu langzaamaan eindelijk ook door onderzoek onderbouwd.

Roepende in de woestijn

Waarom ik daar dan blij om ben? Omdat ik me al jaren een roepende in de woestijn heb gevoeld. Omdat ik al jaren tegen het feit aanloop dat wij in deze maatschappij dingen pas geloven als ze wetenschappelijk bewezen zijn. Als ze zwaar onderbouwd zijn. Aan andere, of persoonlijke ervaringen en inzichten wordt zo weinig waarde gehecht. Terwijl juist van daaruit zoveel winst valt te behalen!

Waarom is er zoveel ruimte voor de ratio, en zo weinig voor het gevoel?
Misschien omdat we, als we echt gaan voelen, ervaren hoe pijnlijk het soms is? Hoeveel pijn we elkaar soms aan doen? Hoeveel we missen? Hoe doorgeslagen we misschien wel zijn? We zijn immers geen robots! 

Persoonlijke aandacht, oprechte interesse, echte verbinding

Persoonlijke aandacht, oprechte interesse (het echt willen weten), de echte verbinding, ze kosten allemaal tijd. En dat is in deze voortjagende maatschappij schaars. Misschien dat er daarom ook zoveel coaches zijn? 

Ook komt steeds meer naar voren dat een persoonlijke en individuele benadering zo ontzettend waardevol en belangrijk is. Dat het niet altijd werkt om mensen over één kam te scheren. Om slachtoffers van bijvoorbeeld emotionele verwaarlozing allemaal op dezelfde manier te benaderen en te behandelen. Omdat elke situatie anders is (geweest) en iedereen nu eenmaal een andere, een eigen respons heeft op trauma.

Maar helaas gaat het te vaak over regels, over tijd, geld en vergoedingen. En precies dat staat de echt goede zorg en hulpverlening soms enorm in de weg. Met soms ingrijpende gevolgen. Want als je niet op tijd de juiste hulp krijgt, en steeds sterker het gevoel krijgt dat jij degene bent die niet ok is, kan het probleem zelfs groter worden, met soms zelfmoord als uiteindelijk resultaat.

En neem maar van mij aan dat het echt wel wat met je doet als je niet gehoord of gezien wordt. Daar kun je op den duur echt wanhopig van worden. 

Maatwerk

Daarom kies ik in mijn praktijk juist wel voor de persoonlijke benadering, voor het maatwerk en werk ik dus niet volgens een vast stappenplan of protocol. Elke keer weer, elke afspraak weer, kijk ik naar wat er nodig is, waar behoefte aan is en daar stem ik (de aanpak) op af. Ik sluit bij jou aan en heb tijd, ruimte en aandacht voor jouw verhaal.

Hierdoor kan ik van te voren niet altijd precies aangeven hoe een traject eruit gaat zien, of hoe lang het gaat duren, maar kan ik je wel zeggen dat het gaat werken.

Benieuwd naar wat ik kan betekenen? Neem gerust contact met me op, ik ga graag met je in gesprek. Bel, app of mail me en dan reserveer ik tijd voor jou.

Dit is, uiteraard, gratis en vrijblijvend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *