Muziek is voor mij altijd belangrijk geweest. Het gaf een ingang naar mijn eigen gedachten en gevoelens, waar ik zolang van afgesneden was. De muziek gaf handvatten om dat wat ik in mijn leven ervoer, of waar ik behoefte aan had, in woorden en in echt gevoel om te zetten. Iets wat me vanuit mezelf niet goed lukte. Simpelweg omdat ik dat niet geleerd had.

Soms raakte een nummer me zo, dat ik alleen maar kon huilen als ik het hoorde, terwijl ik niet eens besefte dat het dan mijn eigen verdriet was wat ik op dat moment voelde. Een ander nummer gaf me juist weer energie, omdat het precies weergaf hoe blij, goed of sexy ik me op dat moment voelde. Of het inspireerde me, liet me herkennen waar ik in geloofde, of hoe ik wilde zijn.

Inmiddels ben ik goed verbonden met mijn gevoel, gedachten, verlangens en behoeftes, maar nog steeds is muziek heel waardevol voor mij. Misschien kan muziek voor jou ook van waarde zijn. Daarom heb ik een playlist in spotify gemaakt die ik graag met je deel en die met de tijd zeker zal groeien. Nieuwsgierig? Je kunt ‘m met de onderstaande knop beluisteren.

Je kunt de playlist ook terugvinden onder het kopje ‘Gratis’ op deze website.

Geniet ervan!  

PS: delen mag natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *