Heb jij wel eens nagedacht over wat het meest luxe, het meest kostbare is dat je kunt geven? Een grote bos bloemen? Een gouden ketting? Een mooie fiets of nieuwe auto? Een reis naar een bijzondere bestemming misschien? Een geldbedrag? 

Als je het mij vraagt is het geen van deze. Het meest kostbare om te geven is tijd. En dat is niet voor niets en het wordt nog meer van waarde wanneer je tijd speciaal voor iemand vrij maakt. Want als jij tijd voor iemand maakt, bijvoorbeeld om te praten en luisteren, een mooie wandeling te maken of iets leuks te doen, dan geef je niet alleen tijd weg. Je geeft daarmee ook een stukje van je eigen leven. En dat lijkt mij toch wel kostbaar, of niet dan? De uitgegeven tijd kun je immers niet meer inhalen of terugverdienen. Die tijd is voorgoed voorbij. 

We geven deze kostbare tijd aan onze geliefden, aan familie, vrienden en anderen. Aan dingen die we leuk vinden zoals sport, hobby’s en opleidingen. Ook geven we onze tijd uit aan werk. In ruil daarvoor ontvangen we dan salaris. Over het algemeen doen we dit als vanzelfsprekend, zonder over na te denken. We doen het gewoon. En dat is maar goed ook. 

Waar investeer jij jouw kostbare tijd in?

Toch is het waardevol om er zo af en toe wel even bij stil te staan. Om bewust na te denken waar jij jouw kostbare tijd in investeert. Aan wie en aan wat. Klopt dit bij hoe jij in het leven staat? Bij hoe en wie jij wilt zijn? Bij wat voor jou wel of niet belangrijk is? Door gebeurtenissen en/of nieuwe inzichten kan dit namelijk veranderen.

Door bewust te worden van waar jouw tijd naar toe gaat, van hoe jij de tijd van je leven wilt invullen, voorkom je dat je het gevoel krijgt geleefd wordt. Dat de waan van de dag het overneemt en jouw kostbare tijd door je vingers glipt. Als teveel van onze tijd ‘wegsijpelt’ kunnen we er zelfs een zinloos gevoel aan over houden. Belangrijk dus om er zo nu en dan eens even uit te stappen en voor jezelf de mogelijkheid creëren om te herijken. Om bewuste (nieuwe) keuzes te kunnen maken. 

Voorkom spijt

Want, zoals gezegd, je kunt je tijd maar een keer uitgeven en het zou natuurlijk op z’n zachts gezegd erg jammer zijn als je niet het leven leidt zoals jij dat graag wilt en als je aan het eind van je leven spijt hebt van dingen die je door tijdgebrek niet hebt gedaan, maar wel graag had willen doen of belangrijk vond. 

Merk je dat je het lastig vind om baas van je eigen tijd te zijn? Om je leven in te vullen zoals jij dat wilt? Ga je hier graag mee aan de slag en vind je het fijn dit samen te doen? Neem dan gerust contact met mij op! Je kunt me bellen of appen (06 4329 8339) of mailen (info@colindamans.nl). Dat kan ook als je meer van mij wilt weten of een kennismakingsafspraak wilt plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *