Kun je hierin kiezen dan? Ja! Dat kun je. Dat mag je! Hoe gek of ongelofelijk dit misschien klinkt, je kunt altijd kiezen of het leven voor jou lijden of leiden wordt. En ik kan je uit eigen ervaring zeggen dat het een wereld van verschil maakt en dat het lang niet zo moeilijk is om te veranderen als je zou denken. 
Maar, let op! Hoewel niet moeilijk, het gaat niet vanzelf! Het vraagt een actieve houding en bewustzijn. Steeds weer. 

Als geen ander weet ik dat het leven lang niet altijd leuk, fijn, prettig, fantastisch, geweldig is. Ik weet hoe het voelt om niet lekker in je vel te zitten. Hoe het is om aan de zijlijn van je eigen leven te staan. Om het gevoel te hebben dat het leven je overkomt, dat alles voor je wordt bepaald en je zelf niets hebt in te brengen. 

Ik weet ook heel goed dat het leven tegenslagen kent, dat er vervelende dingen gebeuren. Dat het leven soms lastig, heftig, verdrietig, zwaar, somber of soms zelfs ronduit zwart kan zijn. Ik heb het meegemaakt, ik ben er geweest. Dus ja, ik weet het, ik weet het echt!

Totaal anders

Maar ik weet ook dat het totaal anders kan zijn. Dat het mogelijk is om volop te genieten van het leven en van wat het je te brengen heeft. En nee, dat wil niet zeggen dat er geen nare dingen meer op je pad zullen komen. Dat betekent ook niet dat je je kop in het zand moet steken om net te doen of die nare dingen er niet zijn. En het betekent ook niet dat je je volledig moet verliezen in alle ‘geneugten van het leven’ of je totaal moet onderdompelen in je baan.

Dat is namelijk ook een manier om het leven te ontvluchten. Om niet echt deelnemer en leider te zijn van je eigen leven. Dat zijn wat ik noem slechts de ‘pilletjes tegen de hoofdpijn’. Wat ik je aanraad is op zoek te gaan naar de oorzaak. Naar de bron van de hoofdpijn. Probleemoplossend aan de slag te gaan in plaats van slechts te doen aan symptoombestrijding.

Ik geloof en heb het vertrouwen dat iedereen de kracht in zich heeft om het leven en alles wat daarin voorbij komt aan te kunnen. Te kunnen dragen. Om zelf leider te zijn van je eigen leven. Maar door omstandigheden, gebeurtenissen, ervaringen ben je de verbinding, het geloof of het vertrouwen in je eigen kracht kwijtgeraakt. En dat is erg jammer. Maar… het goede nieuws is dat je dit kunt omkeren. Dat je die kracht in jezelf weer kunt vinden, weer kunt aanboren en je eigen leven kunt leiden.

‘Terug naar je oorsprong’

En hiervoor heb ik een prachtige tweedaagse training ontworpen: ‘Terug naar je oorsprong’

In deze tweedaagse training gaan we op ontdekkingsreis. Je gaat ontdekken waar je vandaan komt en wie je bent. Je gaat ontdekken waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Patronen, ideeën en gedachten die mede bepalend zijn voor hoe je nu in het leven staat. Je ervaart wat je onderweg hebt meegekregen, aangeleerd of aangenomen. 

Door deze ontdekkingen wordt je bewust. En bewustwording is de eerste stap om de leiding van jouw eigen leven zelf weer in de hand te nemen. Om te kunnen kiezen voor leiden. Natuurlijk krijg je naast deze inzichten ook tools in handen om te werken aan deze verandering. Om je toekomst te veranderen. Want een situatie gaat niet veranderen door fantaseren alleen. Het is actie die het verschil tussen droom en werkelijkheid maakt. 

Voor de eerste keer van deze training ben ik op zoek naar minimaal 4 en maximaal 8  deelnemers die voor een speciale kennismakingsprijs mee willen doen.

Wat kies jij?

Heb jij het gevoel dat je niet voluit leeft? Dat je aan de zijlijn staat en het leven je overkomt? Of heb je het gevoel dat er meer of iets anders in je zit dat er nu niet uit komt? Dat je niet tot je recht komt? Of misschien heb je wel het gevoel dat je bent vastgelopen of jezelf ergens onderweg bent verloren? 

En wil je hier nu eindelijk mee aan de slag? Is dit hėt moment voor jou en ben jij klaar voor een uitdaging? Wil je in het diepe springen, op onderzoek uit gaan en zelf weer aan het roer van jouw eigen leven gaan staan? Dan is deze training voor jou! 

Een beter begin van het nieuwe jaar kun je voor jezelf niet wensen! En om de prijs hoef je het zeker niet te laten: voor deze eerste keer geldt namelijk een heel bijzondere prijs van slechts € 175,- per persoon. Dit is uiteraard inclusief koffie/thee/fris met lekkers en een heerlijke lunch op beide dagen.
De tweedaagse vind plaats in Leeuwarden, eind januari of in februari. De precieze datum kiezen we in onderling overleg. Goed te weten: Deelname is op basis van volgorde van aanmelding en vol is vol. 

Wil jij erbij zijn? Of ken je iemand voor wie dit zeker de moeite waard is
Meld je dan aan, en/of attendeer die ander om zich aan te melden.
Wil je vooraf nog wat meer informatie, of afstemmen of deze tweedaagse ontdekkingsreis passend voor jou is? Neem dan gerust contact met mij op. 

Enne… delen van dit bericht? Graag! Dat geeft zoveel mogelijk mensen de kans erbij te zijn! Als de pilot een succes blijkt te zijn, volgen er dit jaar namelijk nog meer trainingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.