Terwijl ik dit artikel, de kracht van muziek schrijf, luister ik naar een van de cd’s die je op de foto ziet. Geen gekochte cd’s, maar cd’s die zelf zijn samengesteld. De ene is een aandenken aan een sessie met het team waar ik mee werkte. Ter voorbereiding op die sessie werden we gevraagd een muziekstuk uit te zoeken en mee te nemen. Tijdens de sessie zouden we dan raden van wie welke muziek was. 

De tweede cd kreeg ik als een aandenken mee van het (min of meer) zelfde team toen ik de organisatie verliet. Voor deze cd hadden de collega’s muziek uitgezocht die zij bij mij en mijn verhaal vonden passen. Beide cd’s zijn me dierbaar, om verschillende redenen.

Dat vind ik het mooie van muziek. Je kunt er zoveel meer uit halen dan alleen maar gewoon naar luisteren, wat natuurlijk ook helemaal prima is. Je kunt er namelijk iets mee ontdekken, over jezelf of de ander, iets mee vertellen, aan de ander of aan jezelf, je kunt er je emoties in kwijt, of, zoals ik dat deed, je kunt de muziek gebruiken om inzicht te krijgen in je eigen verlangens, gevoelens en emoties en ze op die manier onder woorden brengen.

Sometimes music is the only medicine the heart and soul need

En juist om deze kracht van muziek heb ik een playlist in Spotify gemaakt, die ik graag met je deel. De playlist bevat een diversiteit aan nummers, voor verschillende doeleinden te gebruiken. Soms voor de hand liggend, soms ook niet. 
Een nummer dat iemand zingt bijvoorbeeld over een partner zou een verwoording van je eigen verlangen kunnen zijn. Het kan daardoor soms ook verdriet oproepen. Maar je kunt dat nummer ook voor jezelf gebruiken. Om voor jezelf te zingen. Want, is niet uiteindelijk de voornaamste relatie die met jezelf? 

Waar je de muziek ook voor gebruikt, dat is aan jou. Ik wens je in ieder geval veel waardevol luisterplezier! De lijst is al behoorlijk uitgebreid, maar aanvullingen zijn altijd welkom. Dus heb jij een tip? Laat het me gerust weten, dan voeg ik het nummer graag toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *