Herken je dat gevoel, dat wanneer je alleen iets onderneemt, bijvoorbeeld alleen uit eten, alleen naar de film, alleen een weekendje weg of op vakantie, dat je dan het gevoel bekruipt dat je misschien wel zielig of eenzaam bent? Dat anderen wellicht denken dat je zielig bent omdat je alleen bent? 

Besef dan dat dit vooral je eigen gedachten zijn. Dat jij degene bent die dat denkt. Je weet immers niet zeker wat een ander denkt, totdat je het gevraagd hebt. Het is je eigen idee over iets wat maakt dat je denkt te weten wat een ander daarover zal denken, wat maakt dat je bijvoorbeeld denkt dat de ander denkt dat je misschien wel zielig bent. Maar stel je eens voor, de ander kan ook denken: ‘Jeetje, wat stoer zeg, dat die dat alleen doet en durft te doen.’ Of misschien denkt de ander wel: ‘Wat heerlijk, die is heerlijk alleen op pad. Dat zou ik ook wel willen.’ 

Dus wat jij bedenkt dat anderen denken, is eigenlijk je eigen invulling. Hoe jij er zelf over denkt, hoe je er zelf tegenaan kijkt. En dat is niet perse de realiteit. En het mooie van het besef dat het je eigen gedachten zijn, is dat je daarmee ook de mogelijkheid hebt om dit te buigen. Jij kunt immers zelf je eigen gedachten bepalen. Je hoeft je eigen gedachten niet voor waar aan te nemen. Je kunt ze op je gemak onderzoeken. Sta er eens rustig bij stil en ontdek wat er allemaal in je omgaat en of die gedachten die je ergens over hebt wel terecht zijn. En zo niet, kijk dan eens hoe je ze kunt ombuigen en wat dit met je doet. 

Op deze manier kun je een eerste stap zetten om het geluk bij jezelf te zoeken.

Wil je daar liever wat hulp bij? Bel of mail me dan gerust voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Geef ik je meteen een paar waardevolle tips. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *