Al weer een paar weken hebben we te maken met de intelligente lockdown in verband met Corona. Hoe vergaat het jou? Begin je er wat aan te wennen? Of merk je dat je onrustig wordt en heb je er inmiddels schoon genoeg van? En hoe komt dat dan? Mis je dingen? Of zijn er juist bepaalde dingen die je niet mist? En wat mis je wel of niet? Wat brengt dit je? Levert het je iets op? Bijvoorbeeld plezier? Of houdt het je ergens bij vandaan? Ontvluchtte je (onbewust) iets wat nu weer vol aanwezig is? Misschien wel verdriet? Of ontevredenheid over jezelf? Over je leven? Je werk? Relatie?

En als straks de lockdown versoepelt, als straks alles weer ‘voorbij’ is, hoe pak jij je leven dan weer op? Ga je terug naar hoe het was? Naar de hectiek, gekte, drukte van daarvoor? Of maak je gebruik van deze onverwachte mogelijkheid om vanaf nu het roer om te gooien? Om dingen te veranderen? Om te doen wat je eigenlijk echt wilt? Om te gaan leven zoals je eigenlijk wilt leven? Om te gaan leven vanuit jezelf? Hoe ziet jouw leven er dan uit?

Ik wil je graag uitnodigen om daar eens rustig bij stil te staan en deze tijd juist als een kans te zien. En daarbij wil ik je alvast het volgende meegeven, namelijk dat onderzoek heeft aangetoond dat mensen in hun laatste levensdagen vooral spijt hebben van wat ze niet gedaan hebben maar wel hadden willen doen, of van het feit dat ze veel te laat hebben gekozen voor het leven dat ze hadden willen leiden. Mij raakte dit en ik realiseerde me dat ik later liever niet zo terug zou willen kijken.

Daarnaast was er een gebeurtenis in onze familie die mij aan het denken zette. Een oom van mij had een eigen bedrijf wat hem veel tijd koste. Zoveel, dat hij eigenlijk geen vrije tijd had. Niet voor vakantie, niet om te genieten. Dat kwam later wel. Voordat hij hier aan toe was, kreeg hij echter een herseninfarct. Met ernstige gevolgen. Zijn leven veranderde totaal en hij kon geen vakantie meer vieren zoals hij had gewild.

Ik keek nog eens naar mijn eigen leven, waarin ik me vooral ongelukkig voelde en besloot vanaf dat moment het roer om te gooien en zoveel mogelijk van het leven te gaan genieten. Om de dingen te doen die ik graag wilde doen in plaats van deze uit te stellen tot later. Want je weet maar nooit of dat later je wel gegeven is.

Gebruik daarom deze tijd van gedwongen stilstand eens om bij jezelf en je eigen leven stil te staan. Onderzoek eens wat goed voor jou voelt en wat niet, wat voor jou ‘willen’ en wat ‘moeten’ is, wat je energie geeft en wat niet. Wat je doet omdat ‘het zo hoort’ of omdat je het zo geleerd hebt, of wat je doet omdat je het graag doet. En kijk wat je wilt en kunt veranderen om straks na de lockdown, maar wel eerder dan ‘later’ je eigen leven te creëren!

Ik wens je een mooie ontdekkingsreis! En mocht je ergens tegenaan lopen, of gewoon even andere perspectieven nodig hebben om tot jouw eigen antwoord te komen, bel (06-43298339) of mail gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *