Boeken zijn voor mij altijd belangrijk geweest. Als kind al was ik een groot fan van lezen. Ik genoot van sprookjes en andere verhalen. Ik vond het heerlijk om daarbij weg te dromen. Ik vond lezen zo fijn, dat ik zelfs ver na mijn bedtijd, als mijn ouders ook waren gaan slapen, en tot diep in de nacht nog aan het lezen was. Stiekem, met het nachtlampje aan. 

Ontsnappen aan de werkelijkheid

Een tijdje was lezen voor mij ook een manier om te ontsnappen aan de werkelijkheid. Tijdelijk kon ik dan even in een andere wereld verblijven. En de ‘happy endings’ gaven me hoop. Hoop dat het uiteindelijk allemaal wel goed zou komen. Iets waar ik wel behoefte aan had. Want ik had het niet altijd even fijn in mijn leven. 

Toen ik uiteindelijk besefte dat hopen en afwachten me niet perse verder zouden brengen en gelukkiger zouden maken, ging ik op zoek naar andere boeken. Boeken meer over het leven. Over het overwinnen van tegenslagen, over anders gaan kijken. Over persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Boeken met meer diepgang. Kortom, boeken om mee aan de slag te gaan.

Nadenken over eigen leven

Uit sommige van de boeken die ik gelezen heb, haalde ik inzichten, ideeën, handvatten en informatie. Soms raakte een boek me zodanig dat ik er echt verdrietig van werd en ik niet anders kon dan gaan nadenken over mijn eigen leven. Een andere keer inspireerde een boek me juist zodanig, dat ik daadwerkelijk in beweging kwam en stappen durfde te zetten. En uit een ander boek haalde ik precies die kennis die ik nodig had om weer een stukje verder te komen, of om mezelf weer een beetje beter te leren kennen.

Zo door de jaren heen heb ik aardig wat gelezen. En ook nu zit ik regelmatig met m’n neus in een boek. Boeken zijn voor mij van waarde geweest, en zijn dat nog steeds. En daarom sta ik graag stil bij de Boekenweek en het belang van boeken. De Boekenweek zou eigenlijk deze week zijn. Door Corona en de overheidsmaatregelen echter is deze verschoven naar de zomer. Als alternatief is er nu ‘Het voorwoord van de Boekenweek’.

Leestips

De boeken die voor mij van invloed zijn geweest, breng ik graag onder de aandacht. ik heb ze daarom een plek op mijn website gegeven. Je vindt ze onder de leestips. Ik deel ze graag met je, want wie weet kun jij er ook wat mee. 

Ik wens je in ieder geval veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *