Wat een gekke tijd nu, deze tijd met Corona. Als een film. Ik word er best onrustig van. Soms neem ik even afstand om alles te observeren. En zelfs dan komt er veel op me af. Allerlei verschillende gedachten, emoties en gevoelens. Herken je dat? En ook mooie initiatieven! Prachtig! 

Maar wat nu als jouw basis onrustig is geworden? Je je overweldigd voelt door alles wat er gebeurd en je even niet kunt geven? Niet mee kunt doen aan de mooie initiatieven, hoe graag je ook wilt? 

Weet dan dat dit ok is! Weet dat je eerst goed voor jezelf mag zorgen voordat je goed voor een ander gaat zorgen. Want hoe kun jij goed voor een ander zorgen, als je zelf overloopt? Als je zelf geen rust voelt? Denk maar even aan het zuurstofkapje in het vliegtuig. Die zet je ook eerst bij jezelf op voordat je een ander helpt. 

Voel jij druk en onrust? Ga dan even stil staan. Keer je even in jezelf en vind jouw eigen antwoorden. Bijvoorbeeld met behulp van de volgende vragen:
– Wat gebeurt er nu? Met mij en om me heen? 
– Wat doet dit met mij en bij de mensen om me heen? 
– Welk verlangen/behoefte zit hieronder? 
– Wat kan ik daarin betekenen? Voor mezelf en anderen?

Zoals ik al eerder schreef, diep van binnen weet je het. Maar soms is het nodig om je even op jezelf te richten. En dat is helemaal ok! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *