Ik kan me best voorstellen dat je niet over een nacht ijs gaat voordat je beslist of je bij mij komt. Het is altijd goed om wat aanvullende informatie in te winnen en van anderen te horen hoe het was. Daarom vind je hieronder een aantal reacties van mensen die je voor gingen.

Wil je na het doorlezen van deze ervaringen ook aan de slag? Of heb je nog wat vragen/opmerkingen? Neem dan contact met me op!


Zelfstandig ondernemer:

Via een blog op LinkedIn heb ik je leren kennen. Je visie op een gezond leefklimaat maakte me nieuwsgierig. Onderhoud aan lichaam en geest vind ik belangrijk. Ik zie het als een investering in inzicht. Daarnaast wilde ik het een en ander over mijn functioneren uitzoeken. 
De sessies heb ik als gezellig, gastvrij, vertrouwd en veilig ervaren. Ze zijn goed voorbereid en het contact is al snel vertrouwd. Je deelt niet alleen kennis, maar ook ervaringen en dat heb ik als zeer prettig ervaren. Door de vertrouwensband en het delen van die kennis en ervaringen heb ik inzichten gekregen, geleerd, gevoeld en ervaren. En daaruit heb ik mijn eigen conclusies getrokken, waarmee ik weer verder kan. Ik weet nu waar bepaalde fundamenten vandaan komen.
Met name door de goede vertrouwensrelatie, het delen van kennis, maar ook het inzicht geven door middel van ervaringen, zal ik je bij anderen aanbevelen.


Brenda:

Je bent een warm mens, die van elke situatie een mooie of leerzame kant kan laten zien. Je bent  heel inlevend, maar durft ook kritisch te zijn en praat iemand zeker niet naar de mond.
Ik ben met een traject gestart omdat ik tegen een aantal zaken aan liep die me ergens toch wel belemmerden en ik merkte dat mijn houding ten opzichte van werk en privé terneergeslagen was. Met een, voor mij, enigszins grote hulpvraag ging ik samen met je aan de slag. ‘Hoe kon ik meer zelfverzekerd worden in het werk dat ik doe’. Samen hebben we gekeken naar het kleiner maken van deze vraag en situaties gezocht waar ik onzeker van werd. 
Tijdens de sessies was er ruimte voor gesprekken maar zijn ook verschillende oefeningen gebruikt om bezig te gaan met bovengenoemde situatie. De afwisseling vond ik erg fijn. Ik ben zelf niet op mijn mondje gevallen waardoor ik weinig moeite heb met dingen verwoorden. ‘Voelen’ was daarentegen nog wel een uitdaging, iets dat ik door de jaren heen een beetje was verleerd. Door de oefeningen kwam ik dichterbij mijn gevoel, mijn behoeftes, waardoor ik beter kan handelen naar wat ik écht wil, niet waarvan ik denk dat goed is voor mij, of erger nog wat anderen denken dat goed is voor mij of van me verwachten. Dat is denk ik wel de kern van wat ik heb geleerd. Dat ik kijk naar wat ik wil en belangrijk vind en daar ook aandacht aan schenk en mezelf de ruimte geef daarnaar te handelen. 
Dat inzicht, deze les, neem ik iedere dag met me mee. De ene dag is hij sterker dan de ander maar ik merk wel dat ik een kracht heb aangeboord die ik eerder nog niet kende. Ik ben gaan staan voor mezelf, en dat voelt goed. Door de oefeningen en de modellen die we tijdens de sessies bespraken, heb ik heel handige tools die ik gemakkelijk kan toepassen.
De hulp die je biedt is persoonlijk. Je kijkt naar wie iemand is en wat bij die persoon past. Daarnaast ben je ontzettend positief en zit je vol compassie. Ik zou je zeker aanraden bij vrienden en familie.


Maxime, zelfstandig ondernemer:

Colinda is een fijne gesprekspartner. Ze staat open voor je vraag en wil je graag helpen. Ze geeft een veilig gevoel om je verhaal te kunnen vertellen. Colinda heeft mij geholpen met mijn vraagstuk. Door haar manier van vragen stellen en de fijne sfeer die ze creëert heb ik stappen kunnen maken in de goede richting. Ze is open en eerlijk tegen je en durf kritisch te zijn. Toch kan ze je op een fijne manier vertellen welke stappen je mogelijk kan gaan maken. Ze graaft diep zonder dat het ongemakkelijk voelt. Open stellen voor nieuwe dingen heeft ze mij geleerd en daardoor kan ik nu nog betere keuzes maken. Naast dat ze op het moment tijd voor je vrij maakt is ze achteraf ook altijd benieuwd hoe het met je gaat en is haar betrokkenheid altijd groot. Al met al een hele fijne ervaring om met Colinda te hebben gewerkt en een echte aanrader. 


Anke:

Dankzij een vriendin kwam ik bij jou terecht nadat ik was ‘vastgelopen’ in mijn werk. We hadden een goede klik en mede dankzij jouw ervaring als directiesecretaresse hadden we meteen raakvlakken wat werk betreft.
De basis van jouw praktijk/website sprak mij meteen aan. Voordat ik begon aan dit traject had ik geen idee wat ik kon verwachten en vroeg ik me ook wel af of dit wel iets voor mij zou zijn. Maar ik ben echt ontzettend blij dat ik heb doorgezet en toch het coachingstraject ben aangegaan.
Meteen bij het eerste gesprek gingen we al behoorlijk de diepte in. Dankzij de verschillende werkmethodes (o.a. de opstellingen) ben ik me bewuster geworden van veel zaken; het belangrijkste wat ik heb geleerd is om meer naar mijn gevoel te luisteren. Dit heb ik echt moeten leren in het traject.
Mede door jouw hulp ben ik anders in het leven gaan staan. Ik leef nu bewuster, kies steeds vaker voor mezelf en doe de dingen waar ik blij van word.
Ik beveel je zeker bij anderen aan. Ik vind dat je je werk met passie (betrokken, enthousiast en bevlogen) doet en daarbij beschikt over de benodigde kennis/theorie.
Nogmaals dank voor jouw hulp!


Maaike:

Mijn ervaring bij jou is zeer positief. Je bent een meester in luisteren en vervolgens deze situatie stapje voor stapje te analyseren. Niets is gek en alles mag benoemd worden. Dit gaf mij inzicht, rust en vertrouwen in mijzelf. Ik ben meer van mezelf gaan houden waardoor ik beter keuzes kan maken die goed voor mij zijn.


Paul:

Ik kwam omdat ik merkte dat ik terugviel in een depressie die ik eerder heb gehad. Ik was de lust om te ‘leven’ kwijt en voelde mij eenzaam, gebroken en verlaten. Er gebeurde teveel waar ik niet de tijd voor had en nam om allemaal te verwerken. Ik voelde mij vrij snel bij jou op mijn gemak en heb mij altijd vrij gevoeld om te zijn wie ik ben. Je speelt goed in op situaties en wist goed in te schatten wat ik nodig had. Dat gaf een veilig gevoel. Ik vond het fijn zo nu en dan gepusht te worden om met mijzelf bezig te gaan. Ik voelde daardoor een positieve prestatiedrang om ”goed” met mijzelf bezig te gaan en voor mijzelf te zorgen. Je gaf mij concrete handvatten om met mijzelf bezig te kunnen en dingen te verwerken. Het hielp om alles op een plek op tafel te kunnen leggen en bespreekbaar te maken. Het verhelderde mijn gedachtes en gevoelens. Het was soms lastig tot mijn gevoel te komen, maar door duidelijke oefeningen lukte dit toch. Dit zijn oefeningen die ik nu nog steeds wel eens gebruik. Ik kan je zeker aanbevelen!


Margriet:

Bij jou voelt het vrij en vertrouwd om alles te bespreken. Niets is te gek. Zonder druk word ik uitgenodigd alles wat ik denk en voel uit te spreken. En daarbij word ik gespiegeld. Dat geeft me meer zicht op mezelf en op mijn gedachten. Dat is echt heel fijn en helpt enorm.


Hans:

Een gesprek met Colinda geeft balans, rust en zorgt voor enige helicopterview die ik soms wel vergeet in alle hectiek. Het zorgt ervoor dat ik niet continu doordraaf in m’n werk, maar af en toe juist achterover leun.


Anouk:

Door Colinda kom ik uit mijn soms negatieve denkwijze. Door wat ze aanreikt, denk ik “He, ja… dat is ook een manier van denken!